21-letni wrocławianin Dominik Czeronek znalazł się w finałowej piętnastce MasterChef na TVN-ie. Jego danie pobudziło kubki smakowe Magdy Gessler.
W niedzielny wieczór, 4 września, zaczął się nowy, jedenasty już, sezon programu MasterChef na TVN. 27 uczestników zmierzyło się się podczas castingu o miejsce w finałowej 15. Wśród nich był Dominik Czeronek.
Postaram się zdobyć słynnego białego fartucha. – napisał na swoim facebooku.
Dominik jest studentem Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Wcześniej zaś był uczniem wrocławskiego Technikum Gastronomicznego nr 9 przy ul. Kamiennej.
W ciągu 100 minut musiał stworzyć danie, które przekona jurorów do pozostawienia go w programie. Dominik przygotował steka z tuńczyka z sosem z papryki, pomidorów i cebuli czerwonej podany z puree z buraka i soczewicą z curry.
Wrocławianina wychwalała Magda Gessler:
Czekałam, żeby ktoś połączył tuńczyka z pomidorem i papryką. Do tego ta soczewica… Danie bardzo spójne, bardzo południowe. Zjadłam je z przyjemnością.