We wrocławskiej Renomie, którą metamorfozę pokazywaliśmy ostatnio na naszych łamach, pojawi się nowy punkt z oferty gastronomicznej. To francuska piekarnia Vincent.
Nowo powstająca strefa restauracyjna zyska kolejną markę. Piekarnia Vincent będzie obowiązkowym punktem dla miłośników francuskich wypieków i innych słodkości. Lokal, który zajmie piekarnia, znajduje się na parterze i ma powierzchnię użytkową 160 metrów kwadratowych. Zlokalizowana będzie w atrium północno-wschodnim – przy wejściu od strony placu Czystego.
Piekarnia wyposażona będzie w miejsca stolikowe od strony Podwala, a także ogródek z widokiem na Park Staromiejskiej i fosę.
Vincent to marka, pod którą kryje się sieć francuskich piekarni oferujących pieczywo, wypieki, lunche, ciasta i desery wg tradycyjnych francuskich receptur. W asortymencie znajduje się bogaty wybór bagietek, chlebów, croissantów, słodkich wypieków, jak również dania lunchowe: quiche, wrapy, kanapki, sałatki, panini czy słynne zupy. Śniadania są serwowane cały dzień – typowo francuskie, takie jak croissant, pain au chocolat lub chrupiąca bagietka z konfiturą. W menu także: jajecznica, omlety, tosty francuskie na słodko lub słono, czy owsianka z musem malinowym i owocami. Aromatyczna kawa lub herbata z kawałkiem domowego ciasta lub chrupiącym monoklem pełnym cynamonowego nadzienia to idealna propozycja na spędzenie dnia.