Okres przed świętami to dobry moment, żeby wesprzeć wrocławskie lokale gastronomiczne. Te są zamknięte od bardzo dawna, a potrawy mogą serwować tylko z dowozem lub na wynos. Uruchomiono specjalną bazę #WielkanocNaWynos, do której mogą zgłaszać się lokalni przedsiębiorcy.
Żurek, barszcz biały, pasztet czy biała kiełbasa? A może sernik w wersji vege? Takie potrawy możemy zamówić od wrocławskich mistrzów gastronomii. W ten sposób nie tylko nie namęczymy się przed świętami, ale też pomożemy przetrwać lokalnym przedsiębiorcom. Gdy wreszcie pandemia minie i będziemy mogli wybrać się na obiad, nasza ulubiona restauracja przywita nas otwartymi drzwiami, a nie kartką z informacją, że została zamknięta.
Lista restauracji zostanie bezpłatnie udostępniona na miejskim portalu. Wielkanocna oferta będzie opublikowana również w drukowanym biuletynie wroclaw.pl, który od 26 marca będzie dystrybuowany wśród mieszańców Wrocławia.
Jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny w sercu Dolnego Śląska to możesz zgłosić go: TUTAJ!
Piotr Krejner źródło: wroclaw.pl