W pierwszy dzień odwiedziły ich tłumy mieszkańców Stabłowic. Mowa o ciekawym pomyśle na biznes gastronomiczny. To From The Block.
W cyklu #BliżejMiasta jak zwykle odkrywamy ciekawe miejsca i poznajemy ciekawych ludzi. Tym razem pod lupę bierzemy nowy wrocławski street food, który zadebiutował w miniony piątek i przyciągnął wielu miłośników dobrego jedzenia.
Charakterystyczny kontener mieni się mianem osiedlowego. Charakterystyczne „blokowe” kontenery z kulinarnymi przysmakami to we Wrocławiu coś nowego. Stanęły przy ul. Wojanowskiej 64 na wrocławskim osiedlu Stabłowice. Jedzenie mamy w nich otrzymać szybko, ale też w znakomitej jakości i przede wszystkim smaku. W ofercie From The Block znajdziemy między innymi: pizzę, naleśniki, tosty czy kanapki. O pomysł na rozpoczęcie akurat takiego biznesu pytamy współwłaścicielkę marki gastronomicznej „From The Block” Magdalenę Krzywdę.
Pomysł na koncept From the Block zrodził się w naszych głowach po analizie sytuacji na rynku gastronomicznym. Chcieliśmy stworzyć coś innego, niezależnego i co najważniejsze mobilnego. Modułowe restauracje są połączeniem zalet street food i stacjonarnej restauracji. Mamy przestrzeń, aby zmieścić najpotrzebniejszy i profesjonalny sprzęt gastronomiczny. Mamy własne przyłącze wody. Jesteśmy w 100% niezależni, a co najważniejsze możemy zawsze przenieść się z miejsca na miejsce. Jest to wysoki poziom street foodu – mówi nam Magdalena Krzywda
We Wrocławiu street food są bardzo popularne, być może From The Block swoją ofertą porwie serca mieszkańców Wrocławia. W końcu, jak to mówią, przez żołądek można trafić nawet do czyjegoś serca.
Dariusz Nowakowski