Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week przyciągnie blisko 400 restauracji z 14 regionów. Event potrwa prawie trzy tygodnie i w tym roku odbędzie się w formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.
Restaurant Week potrwa od 9 do 27 czerwca.
W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł (-10zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej – zapowiadają organizatorzy.
Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, czyli organizatorzy przedsięwzięcia mówią, że festiwal będzie mógł pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach lockdownu.
Wśród wrocławskich restauracji udział w przedsięwzięciu zapowiedziały: Enigma RestoBar, Folgujemy, Vertigo Jazz Club & Restaurant; Alyki, CK Restauracja i Menu Motto.
Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.
– Płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week pierwsze 9 000 gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową – dodają organizatorzy wydarzenia.
Warto dodać, że miejsca można już rezerwować online na stronie www.restaurantweek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. – Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum- wyjaśniają organizatorzy.
Filip Macuda foto: materiały prasowe