INFORMACJE O PRZETWARZANIU DANYCH

Na co wyrażasz zgodę?
Klikając przycisk “Przejdź do serwisu” lub zamykając to okno za pomocą przycisku “x” wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez VVENA.PL KRZYSZTOF KOTOWICZ ul. Zacisze 12/2, 57-200 Ząbkowice Śląskie, NIP: 8871156554, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez VVENA.PL KRZYSZTOF KOTOWICZ ul. Zacisze 12/2, 57-200 Ząbkowice Śląskie, NIP: 8871156554 w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług w Serwisach VVENA.PL KRZYSZTOF KOTOWICZ ul. Zacisze 12/2, 57-200 Ząbkowice Śląskie, NIP: 8871156554 oraz w Internecie.

Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Szczegóły dotyczące wycofania i niewyrażenia zgody znajdziesz w ustawieniach.

Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności. Więcej informacji na temat zasad przetwarzania danych osobowych oraz Twoich uprawnień z tym związanych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Kto jest administratorem Twoich danych?
Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. VVENA.PL KRZYSZTOF KOTOWICZ ul. Zacisze 12/2, 57-200 Ząbkowice Śląskie, NIP: 8871156554.

Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania:
Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

– w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),

– w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

Twoje prawa
Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć. Więcej przeczytasz tutaj.

Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

* Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.

 

REGULAMIN

I. INFORMACJE OGÓLNE

1. Dostęp do portalu wroclawskiefakty.pl posiadają wszyscy użytkownicy publicznej sieci Internet, którzy skorzystają z formularza pozwalającego umieścić jakikolwiek wpis na portalu, zwani dalej użytkownikami.
2. Użytkownik portalu wroclawskiefakty.pl publikuje swoje blogi, komentarze na forum lub pod artykułami, wpisy w sekcji „Biznes” oraz ogłoszenia drobne wyłącznie na własną odpowiedzialność.

II. USTALENIA SZCZEGÓŁÓWE

1. Nick oraz wpis dokonywany przez użytkownika nie może być:

a. adresem żadnej strony internetowej,
b. imieniem i nazwiskiem innej osoby lub nazwą innego podmiotu,
c. sformułowaniem obraźliwym, kłamliwym czy insynuującym nieprawdę,
d. zawierać określeń i opisów uważanych za wulgarne czy drastyczne,
e. naruszeniem uczuć religijnych lub epitetem, szczególnie z względu na narodowość, rasę, religię, płeć, wykształcenie, itp.
f. nośnikiem lub przekierowaniem do treści, do których dostęp jest prawnie ograniczony z jakiegokolwiek powodu czy też stanowiących naruszenie prawa ze względu na prawa autorskie, prawa pokrewne, własność intelektualną.

2. Przed założeniem bloga, wpisu w sekcji „Biznes”, nowego tematu na forum lub wątku w komentarzach należy sprawdzić czy już taki nie istnieje.

3. W podpisie, jak i w blogu, na forum i w komentarzach, nie wolno umieszczać linków referencyjnych. Wyjątkiem jest wpisywanie podmiotów gospodarczych w sekcji „Biznes”.

4. Przy publikacji jakichkolwiek materiałów należy pamiętać o przestrzeganiu praw autorskich i praw pokrewnych. W przypadku złamania tego punktu następuje trwała blokada dostępu użytkownika do serwisu.

5. Zakazuje się reklamy w podpisach, awatarach, treściach publikowanych w blogach, na forum i w komentarzach. Wyjątkiem jest wpisywanie podmiotów gospodarczych w sekcji „Biznes”.

III. OGRANICZENIA

1. Zabrania się tworzenia przez jednego użytkownika wielu kont, podbijania liczby postów lub zabierania głosu na forum lub w komentarzach jako inna osoba.
2. Osoby zachowujące się w opisany wyżej sposób muszą liczyć się z usuwaniem ich postów niezależnie od ich treści.
3. Niedopuszczalne jest korzystanie z danych umożliwiających udział w forum czy wpisywanie komentarzy pod określeniami charakterystycznymi dla innych użytkowników forum lub komentujących.
4. Zabronione jest floodowanie (wysyłanie wiele razy tej samej wiadomości).
5. Zabronione jest pisanie fraz, zdań czy całych tekstów tylko DUŻYMI literami, bądź na PrZeMiAn.

III. UWAGI KOŃCOWE

1. Operator serwisu wroclawskiefakty.pl zastrzega sobie prawo usuwania i blokowania dostępu do treści naruszających niniejszy Regulamin oraz tymczasowego, selektywnego lub stałego wyłączania niektórych lub wszystkich funkcjonalności w przypadku drastycznego naruszania niniejszego Regulaminu.
2. Osoba nie stosująca się do zapisów niniejszego Regulaminu może w sposób trwały utracić dostęp do serwisu. Na żądanie uprawnionego podmiotu wymiaru sprawiedliwości operator serwisu wroclawskiefakty.pl może udostępnić dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej.
3. Operator serwisu wroclawskiefakty.pl zastrzega sobie prawo dokonywania zmian w niniejszym Regulaminie, o czym powiadamia użytkowników wyłącznie komunikatem publikowanym na stronie głównej.

Administrator serwisu to też człowiek, nie bój się zadawać pytań, jeśli czegoś nie wiesz bądź nie rozumiesz.

KAŻDORAZOWE, CZYNNE SKORZYSTANIE Z SERWISU wroclawskiefakty.pl OZNACZA AKCEPTACJĘ NINEJSZEGO REGULAMINU.