Wrocławskie Fakty

WIDEO

WYWIAD

FELIETON

POLITYKA

SZUKAJ

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Biznes
  • Edukacja
  • Handel
Wrocławskie Fakty
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Biznes
  • Edukacja
  • Handel
Wrocławskie Fakty
Home Biznes

„Lubię robić zdrowe posiłki” – „jakość potraw idzie w parze ze smakiem”

KK przez KK
20 grudnia 2020
w Biznes
0

W cyklu #BliżejMiasta odwiedzamy interesujące osoby i ciekawe miejsce. Podtrzymujemy tematykę gastronomiczną z poprzedniej niedzieli i tym razem rozmawiamy o kebabie!

To danie, które kojarzy się nam jako niezdrowe, ale mój rozmówca robił wszystko, aby przekonać mnie, że jest zupełnie odwrotnie. Jest Włochem, ma własny kebab przy ulicy Szybowcowej, kocha sport, a nazywa się Kamel Zidi. Witamy więc w Oriental Kebab u Paolo.

Dlaczego zdecydowałeś się na otwarcie baru z kebabem właśnie w tym miejscu? Wcześniej były tu między innymi automaty do gier, które niezbyt dobrze kojarzyły się mieszkańcom.

Do Polski przyjechałem, wraz z przyjacielem, który mieszkał tu już wcześniej i pracował. Pokochał ten kraj. Tutaj dużo rzeczy było wcześniej. Sprzedawali elektronikę: radia, telewizory. Później był kiosk, automat i burger. Dlaczego ten lokal? Mieszkam w tej dzielnicy, właściwie na Kozanowie. Wystarczy, jednak przejść przez pobliski park, aby się tutaj znaleźć. Znam te okolicę – mieszkam tu od sześciu lat. Byłem trenerem na Stadionie Wrocław, MC Fit. Pracuję w sporcie, a ten jak wiadomo łączy się z kuchnią. Ktoś może powiedzieć, że kebab jest niezdrowy, ale mój? Ja tak nie uważam.

Co Pan ma na myśli?

Wszystko robimy własnoręcznie, sosy bez majonezu czy glutenu. Oparte na naturalny jogurcie greckim. Przyprawy i zioła są włoskie. 80% zawartości mojego kebaba jest naturalna i zdrowa. Mięsa nie kupujemy zamrożonego, przetwarzamy je świeże. Nasza marynata, którą robimy w nocy, sprawdza się znakomicie. Jak poznasz mój charakter będziesz wiedział, że lubię robić zdrowe posiłki. Moim zdaniem problem tkwi w sosach. Jeżeli są ze zdrowych składników, a potrawa w większości składa się z surówek to trudno mówić, że to danie jest niezdrowe.

Dlaczego godziny otwarcia są tak długie? Pracuje Pan od 12. do 24., a czasem i nawet dłużej. Właściwie sam. Z wyjątkiem poniedziałków, przez cały tydzień.

Minimum 12 godzin, a w poniedziałek mam zamknięte.

Dlaczego akurat tak?

Zaczynam o godzinie 11., śpię 7 godzin. Nie wydaje mi się, żeby to było, aż tak wyczerpujące zajęcie. Ja dbam o regenerację, o zdrowe odżywianie się, czuje się dobrze.

Co może Pan powiedzieć swoich o klientach, utworzyło się tu już grono stałych bywalców?

Jesteśmy tu już ponad rok i naprawdę mamy dużo stałych klientów. Piszą oni pozytywne opinie na temat mojego jedzenia w sieci. Oceny są bardzo wysokie. Sprawdź na „google.com”.

To jakie właściwie jest jedzenie, które Pan przygotowuje?

Mam charakter włoski, bo jestem Włochem. Nie chcę wyrzucać jedzenia, więc daję duże porcje swoim klientom. Jakość potraw idzie w parze ze smakiem. Gwarantuje, że po moim jedzeniu nikt źle się nie poczuje. Liczę na to, że jeśli jedzenie będzie dobre to klient go nie wyrzuci i o to do swoich smakoszy apeluję.

Poza kuchnią realizował się Pan w wielu dziedzinach. Proszę o tym opowiedzieć…

Pracowałem przez dwa lata w telewizji w Tunezji Prowadziłem wywiady sportowe. Obecnie jestem też trenerem personalnym, a swoje usługi kieruję szczególnie do osób mających problemy z nadwagą.

Może o sportowym wątku porozmawiamy w drugiej części naszej rozmowy?

Z chęcią, a póki co, smacznego…

Rozmawiał i degustował: Dariusz Nowakowski
Tagi: biznesBliżej Miastaczas wolny
UdostępnijUdostępnijUdostępnij
Poprzedni wpis

„Chants de Noël” – nakarm duszę muzyką

Następny wpis

STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

Następny wpis
STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz jeszcze

  • Najnowsze
  • Komentowane
  • Popularne
Nowa droga połączy Wrocław z Lubinem. Dzięki niej nad morze dojedziemy w 4 h!

Nowa droga połączy Wrocław z Lubinem. Dzięki niej nad morze dojedziemy w 4 h!

31 marca 2023
Ktoś wyrzucił do kontenera na śmieci… podwozie samochodu. Ekosystem szuka sprawcy

Ktoś wyrzucił do kontenera na śmieci… podwozie samochodu. Ekosystem szuka sprawcy

31 marca 2023
Kolejny koszmar w Odrze. Z rzeki wyłowiono ciało mężczyzny

Kolejny koszmar w Odrze. Z rzeki wyłowiono ciało mężczyzny

28 marca 2023
WROCŁAW: Wypadek dwóch samochodów osobowych! Na miejscu są strażacy

WROCŁAW: Tramwaj zderzył się z samochodem! Są utrudnienia w ruchu

28 marca 2023
Remont Pomorskiej i pl. Staszica wchodzi w kolejną fazę. Spore zmiany już od 1 kwietnia

Remont Pomorskiej i pl. Staszica wchodzi w kolejną fazę. Spore zmiany już od 1 kwietnia

1
Tomasz Kot o roli Bogdana Zdrojewskiego i Powodzi Tysiąclecia [STUDIO FAKTY]

Tomasz Kot o roli Bogdana Zdrojewskiego i Powodzi Tysiąclecia [STUDIO FAKTY]

2
Roboty drogowe na obwodnicy Wrocławia. Będą spore utrudnienia w ruchu

Spora część aut dostanie zakaz wjazdu do centrum Wrocławia? W kwietniu konsultacje społeczne

1
Szermierz, czyli najstarsza wrocławska fontanna zostanie odrestaurowana

Szermierz, czyli najstarsza wrocławska fontanna zostanie odrestaurowana

1
Podmuch przeszłości i światło nadziei

Podmuch przeszłości i światło nadziei – „Pamięć i tożsamość” (1)

2 kwietnia 2023
Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia

Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia

2 kwietnia 2023
Choć minęło sto lat

Choć minęło sto lat… – „Zmierzch – świtem…”

2 kwietnia 2023
Królestwo muzyki

Królestwo muzyki – „Tre Voci – My Way”

2 kwietnia 2023

Reklama

timcatering katering

Ostatnie aktualności

Podmuch przeszłości i światło nadziei
Felieton

Podmuch przeszłości i światło nadziei – „Pamięć i tożsamość” (1)

2 kwietnia 2023
Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia
Wiadomości

Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia

2 kwietnia 2023
Choć minęło sto lat
Kultura

Choć minęło sto lat… – „Zmierzch – świtem…”

2 kwietnia 2023
Królestwo muzyki
Kultura

Królestwo muzyki – „Tre Voci – My Way”

2 kwietnia 2023
Mecz przyjaźni nieprzyjazny dobrej piłce. Śląsk remisuje z Lechią 0:0 po fatalnym starciu
Sport

Mecz przyjaźni nieprzyjazny dobrej piłce. Śląsk remisuje z Lechią 0:0 po fatalnym starciu

1 kwietnia 2023
Przełamanie kiedyś przyjdzie. Koszykarski Śląsk w Anglii poszuka odczarowania EuroCup [ZAPOWIEDŹ]
Sport

Demolka w ostatniej kwarcie dała zwycięstwo! Śląsk Wrocław pokonał GTK Gliwice

1 kwietnia 2023

WrocławskieFakty.pl - wiarygodne informacje z Wrocławia i regionu. Sprawdzone fakty i opinie.

Social Media

Polityka prywatności
Redaktor naczelny: Dariusz Nowakowski
Zastępca redaktora naczelnego: Filip Macuda

Kategorie

  • Biznes
  • Blisko Wrocławia
  • Długołęka
  • Dolny Śląsk
  • Dzieje się
  • Edukacja
  • Felieton
  • Handel
  • Inne
  • Komunikacja
  • Kultura
  • Na sygnale
  • Oświadczenie
  • Polityka
  • Rozkład Jazdy
  • Sport
  • Syców
  • Ważne
  • Wiadomości
  • Wideo/Galerie
  • Wrocław
  • Wywiad

Ostatnie aktualności

Podmuch przeszłości i światło nadziei

Podmuch przeszłości i światło nadziei – „Pamięć i tożsamość” (1)

2 kwietnia 2023
Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia

Centrum Historii Zajezdnia – miejsce, w którym poznasz historię Wrocławia

2 kwietnia 2023
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Biznes
  • Edukacja
  • Handel

© 2022 WroclawskieFakty.pl

Drogi użytkowniku
Po zapoznaniu się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane
w taki sposób jaki został omówiony w regulaminie oraz niniejszej polityce (https://wroclawskiefakty.pl/polityka-prywatnosci)

PRZEJDŹ DO SERWISU
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
SAVE & ACCEPT