Wrocławskie Fakty

WIDEO

WYWIAD

FELIETON

POLITYKA

KONTAKT

SZUKAJ

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Komunikacja i Rozkład Jazdy
  • Zdrowie
Wrocławskie Fakty
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Komunikacja i Rozkład Jazdy
  • Zdrowie
Wrocławskie Fakty
Home Biznes

„Lubię robić zdrowe posiłki” – „jakość potraw idzie w parze ze smakiem”

KK przez KK
20 grudnia 2020
w Biznes
0

W cyklu #BliżejMiasta odwiedzamy interesujące osoby i ciekawe miejsce. Podtrzymujemy tematykę gastronomiczną z poprzedniej niedzieli i tym razem rozmawiamy o kebabie!

To danie, które kojarzy się nam jako niezdrowe, ale mój rozmówca robił wszystko, aby przekonać mnie, że jest zupełnie odwrotnie. Jest Włochem, ma własny kebab przy ulicy Szybowcowej, kocha sport, a nazywa się Kamel Zidi. Witamy więc w Oriental Kebab u Paolo.

Dlaczego zdecydowałeś się na otwarcie baru z kebabem właśnie w tym miejscu? Wcześniej były tu między innymi automaty do gier, które niezbyt dobrze kojarzyły się mieszkańcom.

Do Polski przyjechałem, wraz z przyjacielem, który mieszkał tu już wcześniej i pracował. Pokochał ten kraj. Tutaj dużo rzeczy było wcześniej. Sprzedawali elektronikę: radia, telewizory. Później był kiosk, automat i burger. Dlaczego ten lokal? Mieszkam w tej dzielnicy, właściwie na Kozanowie. Wystarczy, jednak przejść przez pobliski park, aby się tutaj znaleźć. Znam te okolicę – mieszkam tu od sześciu lat. Byłem trenerem na Stadionie Wrocław, MC Fit. Pracuję w sporcie, a ten jak wiadomo łączy się z kuchnią. Ktoś może powiedzieć, że kebab jest niezdrowy, ale mój? Ja tak nie uważam.

Co Pan ma na myśli?

Wszystko robimy własnoręcznie, sosy bez majonezu czy glutenu. Oparte na naturalny jogurcie greckim. Przyprawy i zioła są włoskie. 80% zawartości mojego kebaba jest naturalna i zdrowa. Mięsa nie kupujemy zamrożonego, przetwarzamy je świeże. Nasza marynata, którą robimy w nocy, sprawdza się znakomicie. Jak poznasz mój charakter będziesz wiedział, że lubię robić zdrowe posiłki. Moim zdaniem problem tkwi w sosach. Jeżeli są ze zdrowych składników, a potrawa w większości składa się z surówek to trudno mówić, że to danie jest niezdrowe.

Dlaczego godziny otwarcia są tak długie? Pracuje Pan od 12. do 24., a czasem i nawet dłużej. Właściwie sam. Z wyjątkiem poniedziałków, przez cały tydzień.

Minimum 12 godzin, a w poniedziałek mam zamknięte.

Dlaczego akurat tak?

Zaczynam o godzinie 11., śpię 7 godzin. Nie wydaje mi się, żeby to było, aż tak wyczerpujące zajęcie. Ja dbam o regenerację, o zdrowe odżywianie się, czuje się dobrze.

Co może Pan powiedzieć swoich o klientach, utworzyło się tu już grono stałych bywalców?

Jesteśmy tu już ponad rok i naprawdę mamy dużo stałych klientów. Piszą oni pozytywne opinie na temat mojego jedzenia w sieci. Oceny są bardzo wysokie. Sprawdź na „google.com”.

To jakie właściwie jest jedzenie, które Pan przygotowuje?

Mam charakter włoski, bo jestem Włochem. Nie chcę wyrzucać jedzenia, więc daję duże porcje swoim klientom. Jakość potraw idzie w parze ze smakiem. Gwarantuje, że po moim jedzeniu nikt źle się nie poczuje. Liczę na to, że jeśli jedzenie będzie dobre to klient go nie wyrzuci i o to do swoich smakoszy apeluję.

Poza kuchnią realizował się Pan w wielu dziedzinach. Proszę o tym opowiedzieć…

Pracowałem przez dwa lata w telewizji w Tunezji Prowadziłem wywiady sportowe. Obecnie jestem też trenerem personalnym, a swoje usługi kieruję szczególnie do osób mających problemy z nadwagą.

Może o sportowym wątku porozmawiamy w drugiej części naszej rozmowy?

Z chęcią, a póki co, smacznego…

Rozmawiał i degustował: Dariusz Nowakowski
Tagi: biznesBliżej Miastaczas wolny
UdostępnijUdostępnijUdostępnij
Poprzedni wpis

„Chants de Noël” – nakarm duszę muzyką

Następny wpis

STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

Następny wpis
STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

STUDIO FAKTY – Halina Ołdakowska: „Opera Wrocławska nie jest zamknięta dla publiczności – w roku 2021 będzie obchodzić 180-lecie” [VIDEO]

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz jeszcze

  • Najnowsze
  • Komentowane
  • Popularne
Modernizacja drogi wojewódzkiej nr

Modernizacja drogi wojewódzkiej nr 324 [Góra – Niechlów]

7 maja 2025
Tego jeszcze nie grali. Polsko-ukraińska awantura o zupę we Wrocławiu. [FELIETON]

Tego jeszcze nie grali. Polsko-ukraińska awantura o zupę we Wrocławiu. [FELIETON]

17 maja 2022
Przed nami Rowerowa Majówka

Przed nami Rowerowa Majówka

8 maja 2025
Wrocław w San Francisco

Wrocław w San Francisco – porozumienie o współpracy ze Smart Cities Council

9 maja 2025
Osiedle Orawska Vita

Osiedle Orawska Vita na wrocławskim Ołtaszynie – III etap w przedsprzedaży

1
Nie trzeba wiele

Nie trzeba wiele, by pomóc – majowa akcja krwiodawstwa, a przy okazji dobre zakupy

1
Przed nami Rowerowa Majówka

Przed nami Rowerowa Majówka

1
Qualia 21 Biennale

„Qualia” – 21. Biennale Sztuki Mediów WRO 2025

12 maja 2025
Targi Dobry Design na lato

Targi Dobry Design na lato – najciekawsze polskie marki ponownie we Wrocławiu

12 maja 2025
Wrocławska Wygrana Rodzina

Wrocławska Wygrana Rodzina – nowy program samorządu miejskiego

12 maja 2025
Przejście przez Śluzę Opatowicką

Przejście przez Śluzę Opatowicką to bezpieczne połączenie pieszo-rowerowe

12 maja 2025

Reklama

timcatering katering

Ostatnie aktualności

Qualia 21 Biennale
Kultura

„Qualia” – 21. Biennale Sztuki Mediów WRO 2025

12 maja 2025
Targi Dobry Design na lato
Biznes

Targi Dobry Design na lato – najciekawsze polskie marki ponownie we Wrocławiu

12 maja 2025
Wrocławska Wygrana Rodzina
Na sygnale

Wrocławska Wygrana Rodzina – nowy program samorządu miejskiego

12 maja 2025
Przejście przez Śluzę Opatowicką
Wiadomości

Przejście przez Śluzę Opatowicką to bezpieczne połączenie pieszo-rowerowe

12 maja 2025
Wspólne projekty rozwojowe i innowacyjne
Dolny Śląsk

Wspólne projekty rozwojowe i innowacyjne – porozumienie Dolnego Śląska i Dolnej Saksonii

12 maja 2025
Krakowski weekend na Wrocławskich
Komunikacja i Rozkład Jazdy

Krakowski weekend na Wrocławskich Liniach Turystycznych [10 – 11 maja 2025]

9 maja 2025

WrocławskieFakty.pl - wiarygodne informacje z Wrocławia i regionu. Sprawdzone fakty i opinie.

Social Media

Polityka prywatności
Kontakt

Kategorie

  • Biznes
  • Blisko Wrocławia
  • Długołęka
  • Dolny Śląsk
  • Dzieje się
  • Edukacja
  • Felieton
  • Handel
  • Inne
  • Komunikacja i Rozkład Jazdy
  • Kultura
  • Na sygnale
  • Oświadczenie
  • Polityka
  • Rozkład Jazdy
  • Sport
  • Syców
  • Ważne
  • Wiadomości
  • Wideo/Galerie
  • Wrocław
  • Wywiad
  • Zdrowie

Ostatnie aktualności

Qualia 21 Biennale

„Qualia” – 21. Biennale Sztuki Mediów WRO 2025

12 maja 2025
Targi Dobry Design na lato

Targi Dobry Design na lato – najciekawsze polskie marki ponownie we Wrocławiu

12 maja 2025
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Aktualności
    • Wrocław
    • Dolny Śląsk
  • Polityka
  • Na sygnale
  • Wrocławskie Fakty TV
  • Sport
  • Kultura
  • Komunikacja i Rozkład Jazdy
  • Zdrowie

© 2022 WroclawskieFakty.pl

Drogi użytkowniku
Po zapoznaniu się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane
w taki sposób jaki został omówiony w regulaminie oraz niniejszej polityce (https://wroclawskiefakty.pl/polityka-prywatnosci)

PRZEJDŹ DO SERWISU
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
SAVE & ACCEPT